Tavane speciale Knauf Design

Creativitate fara limite

Pentru o arhitectura moderna, flexibila, variabila si fara restrictii, sistemele de tavane Knauf sunt o solutie care permite exersarea fara limite a fanteziei si imaginatiei.

Cu ajutorul tehnicilor de curbare, indoire si de realizare a cutelor, folosind placile de gips-carton Knauf se pot obtine constructii cu suprafete curbe, benzi sau lamele, tavane sub forma de trunchi de con sau chiar cupole.

Descriere

Diversitatea formelor permite eliberarea imaginatiei

Adeseori o provocare pentru architect o reprezinta nu atât proiectarea unor detalii cât realizarea lor in situ la nivelul de perfecţiune al detaliului de pe planşetă. Cu plăcile frezate în fabrică se pot realiza intersecţii de planuri diferite, treceri de la suprafeţe netede la suprafeţe cu cerinţe acustice speciale.

Tehnica realizării cutelor s-a perfecţionat, pentru a se ridica la nivelul înaltelor cerinţe de configurare de astăzi. Ea este ideală pentru îmbinarea planurilor şi traversărilor perfecte netede cu suprafeţe acustice eficiente.
Astfel se separă estetic şi conceptual diferitele configuraţii după tipuri funcţionale. Din punct de vedere tehnic, rezistenţa şi stabilitatea sunt garantate de ancorarea structurii de montaj a tavanului de elementele structurale ale clădirii.
Scafele şi alte elemente decorative ale tavanului se pot realiza cu uşurinţă utilizând elemente curbate - prefabricate. Aceste elemente sunt alcătuite din 2 plăci gipscarton flexibile de 6,5 mm grosime.

Noile tehnici de îndoire şi realizare a cutelor aduc noi posibilităţi de configurare a tavanelor.
Realizarea cutelor se face simplu şi estetic utilizând plăcile prefabricate cu şlituri frezate în V - o tăietură până la carton - cu decupaje pe faţa sau intradosul plăcilor. Aceste plăci speciale sunt plăci de gipscarton de 12,5 mm grosime frezate în fabrică la diferite dimensiuni şi unghiuri de tăiere.
Rezultatul: forme şi margini curate şi perfecte.

Sisteme

D 191 - Tehnica Knauf de realizare a cutelor

Tehnica realizării cutelor Knauf D191
 Tehnica Knauf de realizare a cutelor se bazează pe elemente prefabricate sau plăci din gipscarton cu şliţuri frezate (şanfrenate) în V executate din fabrică care, în funcţie de solicitare, sunt livrate fie lipite în totalitate, parţial lipite sau nelipite.
Printr-un şliţ frezat în V executat într-o placă de gipscarton se pot realiza într-un mod foarte simplu muchii acoperite cu carton şi, în acest fel, suprafeţe perfecte. Şliţurile frezate în V se pot executa în unghiuri diferite.
Cu ajutorul şliţurilor frezate în V se pot obţine, de exemplu, frize, lamele, grinzi lamelare, tavane pe mai multe niveluri, cornişe pentru iluminare indirectă, capitonări ale reazemelor şi grinzilor, precum şi coronamente ale coloanelor.

D 192 - Tehnica Knauf de realizare a suprafeţelor curbe

Tehnica realizării suprafeţelor curbe Knauf D192
Tehnica Knauf de realizare a suprafeţelor curbe se bazează pe profile curbate/modelate din fabrică, precum şi pe elemente prefabricate din plăci de gipscarton, curbate fie din fabrică, fie direct pe şantier, pentru a putea pune în practică soluţiile de design Knauf pentru tavane.
În funcţie de rază, plăcile suferă un proces de îndoire umedă sau uscată. Astfel, se formează arcuri în formă de S, segmente de arcuri, arcuri exterioare şi interioare, arcuri cu prelungiri
şi capitonări ale reazemelor. În cazul arcurilor ondulate şi a secţiunilor conice se impun segmente din plăci special adaptate. Aceste elemente sunt modelate corespunzător din fabrică.

D 193 - Cupole Knauf

Cupole Knauf D193
Cupolele Knauf sunt elemente de construcţie pentru schelete de susţinere şi sisteme de placare. Profilele sunt curbate din fabrică, ştraifurile din plăci şi segmentele de plăci sunt adaptate corespunzător. Procesul de producţie se realizează în funcţie de model şi în conformitate cu indicaţiile din proiect. Îndoirea ştraifurilor şi a segmentelor din plăci se realizează în timpul procesului de montaj executat pe şantier. Prin şpăcluirea finală executată pe întreaga suprafaţă se obţine o suprafaţă rotundă, uniformă.


Produse folosite in cadrul sistemului:

--> --> -->