Tencuieli uscate, placări de pereţi și ghene


Descriere

Tencuială uscată Knauf
Plăcile Knauf se aplică prin lipire direct pe stratul suport, fără schelet de susținere. În funcție de calitatea stratului suport aplicarea plăcilor se poate face cu adezivul Knauf Perlfix sau cu Knauf Fugenfueller Leicht. Cu tencuiala uscată se obțin suprafețe perfect plane, de înaltă calitate, în cel mai scurt timp, fiind o bună alternativă la tencuiala umedă.

Placările de pereți Knauf
Placările de pereți sunt formate dintr-un schelet metalic placat pe o singură parte cu unul sau mai multe straturi de plăci Knauf. Între peretele existent și suprafața plăcilor pot fi încorporate materiale izolatoare pentru protecția fonică și termică, instalații (electrice, sanitare, etc.), precum și suporturi portante pentru obiectele sanitare. Acestea asigură optimizarea considerabilă a capacității de izolare a peretelui existent.

Pereţi Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale (ghene)
Pereții pentru închiderea spațiilor tehnice verticale sunt formați dintr-un schelet metalic placat pe o singură parte cu plăci Knauf. Aceștia au rolul de a separa spațiul tehnic, oferind protecție la foc și izolare fonică. În cavitatea creată între profilele metalice pot fi încorporate materiale izolatoare pentru îmbunătățirea izolării fonice. Scheletul metalic trebuie ancorat pe tot conturul de elementele de construcție adiacente (cu excepția sistemului W628A, care se fixează numai lateral, de elementele verticale).

Sisteme

W611 - Tencuială uscată cu plăci de gips-carton

Tencuiala uscată din plăci de gips-carton se realizează prin lipire, fiind o soluţie rapidă şi eficientă pentru obţinerea unor suprafeţe perfect plane, în cazul în care nu există abateri mari de planeitate ale peretelui masiv sau nu este necesară termoizolarea acestuia.

În funcție de calitatea peretelui de bază, tencuiala uscată poate fi realizată prin lipire cu turte de Perlfix pe suprafețe cu neplaneități mai mici de 20 mm (ex. zidarie), lipire în strat subțire pe suprafete plane (ex. beton) sau lipire cu ștraifuri de gips-carton pe suprafete cu neplaneități mai mari de 20 mm (ex. zidărie la clădiri vechi).

Detalii CAD

W623 - Placare la perete pe structură metalică din profile CD 60

Sistemul de placare a pereților W623.ro este compus dintr-un schelet metalic din profile tip CD 60, fixat de peretele existent cu bride Knauf pentru CD 60. Placarea se poate face cu unul, două, trei, sau chiar patru straturi de plăci Knauf.

Detalii CAD

W625 - Placare la perete pe structură metalică din profile db Knauf SMP CW, placare într-un singur strat

Sistemul de placare a pereților W625.ro este compus dintr-un schelet metalic simplu din profile dB Knauf SMP CW 50/75/100 placat într-un singur strat cu plăci Knauf. Sistemul este independent, fără contact cu peretele existent.

Detalii CAD

W626 - Placare la perete pe structură metalică din profile db Knauf SMP CW, placare în două straturi

Sistemul de placare a pereților W626.ro este compus dintr-un schelet metalic simplu din profile dB Knauf SMP CW 50/75/100 placat cu două straturi de plăci Knauf. Sistemul este independent, fără contact cu peretele existent.

Detalii CAD

W630B - Placare la perete pe structură metalică din profile dB Knauf SMP UW dispuse spate în spate, placare în 2x3 straturi

Sistemul de placare a pereților W630B.ro este compus dintr-un schelet metalic din profile dB Knauf SMP UW 100 dispuse spate în spate și interconectate cu șuruburi autofiletante. Placarea se face cu 2x3 straturi de plăci Knauf DF(GKF) 15 mm.

Detalii CAD

W628A - Perete Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale, dublu placat, pe structură metalică din profile cornier, tip CW sau UW

Sistemul W628A.ro se poate folosi pentru închiderea spațiilor tehniceq verticale cu lățimea de maxim 2 m, fără montanți metalici intermediari. Datorită sistemului constructiv, grosimea totală a peretelui este foarte mică.

Detalii CAD

W630 - Perete Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale, dublu placat, pe structură metalică din profile dB Knauf SMP CW dispuse orizontal

Sistemul W630.ro se poate folosi pentru închiderea spațiilor tehnice verticalew cu lățimea de maxim 5 m. Conexiunile laterale se realizează prin intermediul profilelor de ghidaj dB Knauf SMP UW, iar cele de la partea superioară, respectiv inferioară, prin profilele marginale dB Knauf SMP CW. În funcție de tipul plăcilor, acestea se dispun orizontal sau mixt (primul strat orizontal și al doilea vertical) pe scheletul metalic.

Detalii CAD

W628B - Perete Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale, dublu/triplu/cvadruplu placat, pe structură metalică din profile dB Knauf SMP CW

Sistemul W628B.ro este format dintr-un schelet metalic simplu din profile dB Knauf SMP CW, placat pe o singură parte cu două, trei, sau chiar patru straturi de plăci Knauf. Conexiunile laterale se realizează prin intermediul montanților marginali dB Knauf SMP CW, iar cele de la partea superioară și inferioară, prin profilele de ghidaj dB Knauf SMP UW/Uspecial.
În funcție de tipul plăcilor, acestea se dispun vertical sau orizontal (Silentboard) pe scheletul metalic.

Detalii CAD

W629 - Perete Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale, dublu/triplu/cvadruplu placat, pe structură metalică din profile dB Knauf SMP CW dispuse spate în spate

Sistemul W629.ro este format dintr-un schelet metalic simplu din profile dB Knauf SMP CW dispuse spate în spate, placat pe o singură parte cu două, trei, sau chiar patru straturi de plăci Knauf. Conexiunile laterale se realizează prin intermediul montanților marginali dB Knauf SMP CW, iar cele de la partea superioară și inferioară, prin profilele de ghidaj dB Knauf SMP UW/Uspecial. În funcție de tipul plăcilor, acestea se dispun vertical sau orizontal (Silentboard) pe scheletul metalic.

Detalii CAD

W632 - Perete Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale, cu două structuri metalice din profile dB Knauf SMP CW triplu placate, interconectate

Sistemul W632.ro este compus din două schelete metalice din profile dB Knauf SMP CW, placate individual cu câte 3 straturi de plăci Knauf DF(GKF) 12,5 mm și interconectate cu șuruburi Knauf TN 3,5x55 mm la pas de 500 mm, ce fixează profilele dB Knauf SMP CW ale celei de-a doua structuri de profilele dB Knauf SMP CW ale primei structuri. Conexiunea cu planșeul de la partea superioară depinde de înălțimea peretelui și de săgeata suportului orizontal. Pentru conexiunile verticale cu elementele adiacente ale pereților cu înălțime mai mare de 4 m trebuie, de asemenea, asigurate măsuri suplimentare de protecție.

Detalii CAD

Descarcari

Titlu Descriere Marime Descarca
W61 Placări de pereți și tencuieli uscate Knauf 7.2 MB
W62 Pereţi Knauf pentru închiderea spaţiilor tehnice verticale 6.1 MB

Produse folosite in cadrul sistemului: