Allianz Arena

Arhitectura inovatoare, planificare și construcție optimizată

Allianz Arena din Munchen este considerat unul dintre cele mai moderne stadioane de fotbal din Europa. Stadionul capteaza privirile tuturor trecatorilor si  a devenit cunoscut in toata lumea datorita arhitecturii sale deosebite.

Lucrarile au inceput in 2012, cu un proiect ce a fost conceput de o firma celebra de arhitectura din Elvetia, Herzog & de Meuron. Stadionul a fost ridicata pentru a inlocui un stadion invechit ce fusese ridicat pentru Jocurile Olimpice de Vara din 1972.

Allianz Arena poate gazdui aproape 70.000 de spectatori desi a fost initial proiectat doar pentru o capacitate de 66.000 de locuri. Cluburile care isi disputa meciurile de acasa pe Allianz Arena sunt Bayern Munchen si TSV 1860 Munchen.

Iluminatul foarte perfomant al fatadei este folosit pentru a indica ce echipa joaca in momentul respectiv (doua echipe pofesioniste de fotbal folosesc stadionul insa si echipa nationala a Germaniei). Rezultatul oferit de tehnologia de iluminare este uimitor mai ales noaptea. Sistemele Knauf AQUAPANEL au ajutat la inchiderea stadionului, in fata carora s-au montat  folii din ETFE (etilena tetrafluoro-etilena), un polimer ce poate rezista la o gama larga de temperaturi si este foate rezistent la eroziune. Aceste folii sunt tinute umflate cu aer cald oferind arenei o infatisare deosebita.

Produse care au legatura cu articolul:

Sisteme care au legatura cu articolul: