Etapele chituirii si finisarii placilor de gips

Etapele chituirii și finisării plăcilor de gips-carton cu Knauf Fill & Finish Light

 

Knauf Fill & Finish este un material gata preparat folosit pentru chituirea rosturilor plăcilor de gips-carton, cât și la finisarea întregii suprafețe a plăcilor de gips-carton. 

 

Avantaje Knauf Fill & Finish Light:

 • produs gata preparat de utilizare (poate fi utilizat atat imediat, cât și ulterior desigilării ambalajului, oricând pe durata întregii perioade de valabilitate, stocat în găleata originală).
 • greutate redusă - cu aproximativ 35% mai puțin comparativ cu alte gleturi gata preparate standard.
 • foarte ușor de aplicat - atat manual, cât și mecanizat.
 • grad mare de aderență la diferite straturi suport.
 • ideal pentru montarea colțarelor interioare și exterioare cu margini de hârtie de tipul Knauf Dallas, Knauf Las Vegas.   
 • consistența reglabilă prin adaos de apă.
 • este ușor de șlefuit și prelucrat. 

 

 

Vrei să cumperi? Intră aici să vezi lista distribuitorilor autorizați.

 

Mai jos iți prezentăm etapele chituirii și finisării plăcilor de gips-carton cu Knauf Fill & Finish Light.

 

 

Unelte necesare:

-mixer

-șpaclu Knauf

-gletieră Knauf/ trafalet profesional pentru glet/ șpaclu lat cu port lama din aluminiu sau pompă airless pentru finisarea în mod mecanizat

                                                                                            

Etapele de lucru

 1. Pregătirea stratului suport: Stratul suport trebuie sa fie uscat, desprăfuit, fără uleiuri și grăsimi și fără exfolieri.
 2. Aplicare: Knauf Fill & Finish Light poate fi utilizat direct din găleată, după amestecare. Materialul poate fi diluat cu apă rece, curată, maxim 1 l la 20 kg (de ex. pentru aplicarea mecanizată), amestecând după fiecare adăugare de apă. 
 3. Chituirea și finisarea rosturilor: Se umplu rosturile cu material. De asemenea, se acoperă și capetele șuruburilor. Se aplică cu un spaclu banda de hârtie Knauf sau banda Kurt. Se lasă să se usuce. Șlefuiți ușor rostul umplut și apoi îndepărtați praful. Se aplică al doilea strat, având lățimea cu 5 cm mai mare decât primul strat.Se lasă să se usuce, șlefuiți ușor, iar dacă este nevoie, se aplică și al treilea strat, pe o zona mai extinsă cu 5 cm decât cel de-al doilea strat. 
 4. Finisarea întregii suprafețe a plăcilor: Aplicați Knauf Fill & Finish Light pe întreaga suprafață a plăcilor și finisați, pentru a obține suprafețe netede la nivel de calitate Q3 și/sau Q4. Materialul are o lucrabilitate excelentă și se întărește prin uscare. 
 5. Vopsirea și zugrăvirea: Pentru a acoperi suprafața cu vopsele și zugrăveli de interior se vor avea în vedere recomandările producătorului cu privire la folosirea de grunduri/ amorse adecvate.    

 

 

Vrei să afli mai multe detalii? Intră pe pagina de produs.

 

Vrei să cumperi? Intră aici să vezi lista distribuitorilor autorizați.