Ce tencuiala sa alegeti pentru interior, tencuiala din ipsos sau din ciment?
Cel mai important criteriu pentru selecție este, în primul rând, cum utilizam încăperile după tencuire, adică răspunsul la întrebarea cum vor trăi utilizatorii în ele. Ne dorim ca tencuielile sa nu cada sau sa se sparga, sa nu mentina umezeala, ccea ce inseamna incaperi fara  mucegai, ne dorim pereți și tavane netede, rezistente la zgârieturi, precum și încăperi sănătoase unde ne vom simți bine.


Amorsarea suprafetelor este importantă


Tencuielile de ipsos sunt tencuieli cu un singur strat, iar baza pe care vor fi aplicate trebuie să fie pregătita. Lipsa de pregatire a substratului sau grunduirea cu o amorsa necorespunzătoare pentru un anumit tip de suprafata, este una dintre cauzele posibile de cădere a tencuielii. Pe suprafetele absorbante cum ar fi, de exemplu, BCA sau caramida, ar trebui să se utilizeze o amorsa care să ajusteze absorbția suprafetei, cum ar fi Knauf Grundiermittel. Pe suprafetele din beton, cum ar fi tavanele din beton sau elementele prefabricate din beton, trebuie utilizat un grund pentru a crește aderența tencuielui de gips pe suprafata, cum ar fi Knauf Betokontakt. Tencuiala trebuie aplicată după ce amorsa s-a uscat, de obicei dupa o zi. 

Suprafață fină 


Tencuiala din ipsos este o modalitate foarte bună de a obține un efect interesant în casă sau în apartament. După tencuirea cu ipsos, peretele nu trebuie să fie perfect neted pentru a arăta bine. Efecte surprinzătoare si calitative sunt furnizate de tencuieli texturate, de exemplu tencuiala Knauf MP75L, care conține agregat de calcar și creează o textură fină de nisip pe perete. Dupa tencuire, peretele va avea o textura fină datoriza granulației fine a tencuielii. 


Ipsosul creaza un mediu sănătos


Specialiștii Knauf cred că tencuiala de gips, în special tencuiala mecanizata, isi datoreaza popularitatea datorita tehnologiei de punere în aplicare rapidă și datorită proprietăților prietenoase pentru oameni a gipsului. Ipsosul preia excesul de umiditate din mediu, atunci cand în încăpere sunt prea mulți vapori, și elimină umezeala atunci când aerul este prea uscat. Ipsosul, de asemenea, are o rezistență scăzută de difuzie, iar proprietățile sunt ideale pentru a menține un climat echilibrat în cameră, dând o senzație de căldură și confort.
In plus, finisarea pereților și tavanelor este mai rapidă și mai ușoară. În primul rând, se face folosind o tehnică cu un singur strat. Suplimentar, nu este necesar să utilizați alte materiale. 

Prin utilizarea unei tencuieli de ipsos, iti termini lucrarea mai rapid!


Tencuiala din ipsos se usuca mai repede decat cea din ciment. Tencuiala de 1,5 cm se usuca in maxim 2 saptamani in timp ce tencuiala din ciment se usuca în 4 săptămâni. Tencuiala din ipsos se aplica intr-un singur strat – se poate aplica într-o singură zi. Tencuiala din ciment este material multi-strat a carui aplicare durează minim 2 zile. Pentru pregatirea substratului este nevoie de cofrare care necesita timp suplimentar, în plus fata de timpul de uscare mai mare. 

Prin aplicarea mecanizată a tencuielilor de ipsos se realizează o izolare termică mai bună a încăperilor, granulația mică a acesteia pătrunzând în toți porii stratului suport.In timpul întăririi materialului, se formeaza micro cristale, care acționeaza ca niste ancore, fixand tencuiala de stratul suport. 
Pe un strat suport tratat în prealabil cu grundurile Knauf, materialul cristalizează uniform, fără contracții, de aceea pe peretele tencuit cu ipsos nu apar microfisuri.

Prin aplicarea unui singur strat, economisesti material, timp si bani!Alte avantaje sunt: ușurința de netezire, cantitatea mică de deșeuri, viteza de uscare scurtă și rezistența la abraziune ridicată. Tencuiala din ipsos este utilizată pe scară largă în Europa de Vest atât în clădirile rezidențiale, cât și în cele comerciale.

Ce produse alegi? Informații utile


- KNAUF MP75L - TENCUIALĂ UŞOARĂ DE IPSOS PENTRU APLICARE MECANIZATĂ
- DESTINATĂ APLICĂRII PE PEREȚII ȘI TAVANELE INTERIOARE DIN ORICE TIP DE CLĂDIRI
- GROSIMEA MINIMĂ A TENCUIELII ESTE DE 8 mm ȘI CEA MAXIMĂ DE 50 mm.

Vrei să cumperi: Intra aici ca sa vezi lista distribuitori autorizati din orasul tău.
Dorești să ne contactezi? Trimite un email la [email protected]