Cat poti cobori minim cu un tavan suspendat?

Sistemele de tavane suspendate Knauf sunt elemente de constructie fixate de planseul portant.
Sunt formate dintr-o structura de sustinere si o placare corespunzatoare cu placi de gips-carton Knauf. 

Tavanele suspendate se prevad in cazul in care se doreste micsorarea inaltimii mari a incaperilor, evitarea tencuirii planseelor de diverse tipuri, imbunatatirea izolariei termise si fonice , crearea de diverse elemente de decor, mascarea canalelor de cabluri pentru instalatii sau a elementelor portante pozitioante sub planseu, etc

Care este inaltimea (distanta) minima fata de tavan la care se poate monta un plafon de gips-carton pe structura metalica?

Inaltimea minima de montaj depinde de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea elemetelor ce vor fi inglobate/ascunse, grosimea de strat izolator, sistemul constructiv al structurii metalice si nu in ultimul rand de tipul piesei de suspendare ales. 
Pentru o structura metalica cu profile longitudinale si transversale suprapuse, in functie de elementul de suspendare ales, inaltimea variaza intre 70 mm (cu element de prindere universal tip brida) si 145mm (piesa de suspendare rapida cu ancora) - sistemul Knauf D112. In cazul utilizarii unei structuri metalice cu profile longitudinale si transversale la acelasi nivel, inaltimea variaza intre 45 mm (cu element de prindere universal tip brida) si 120 mm (piesa de suspendare rapida cu ancora) - sistemul Knauf D113. Aceste calcule tin cont de grosimea unei placi de 12.5mm de gips-carton.

Produse care au legatura cu articolul: