Amorse Knauf

De ce este necesara aplicarea unui strat de amorsa inaintea operatiunii de tencuire?

Straturile suport pentru tencuieli au proprietati diferite, in functie de materialele din care sunt alcatuite. Aceste proprietati influenteaza in mod direct calitatea finita a tencuielii, si de aceea este necesara corectarea lor in functie de natura particulara a fiecarui suport.

De exemplu, un suport cu capacitate mare de absorbtie, peste care se aplica o tencuiala fara grund prealabil, va absorbi apa din tencuiala accelerand procesul de uscare peste limita parametrilor materialului aplicat, conducand in final la aparitia fisurilor in tencuiala. Un suport friabil, prafos, este impropriu aplicarii tencuielii; fara aplicarea prealabila a unui grund care sa actioneze ca stabilizator al suprafetei, ar fi necesara indepartarea si refacerea suportului, ceea ce ar duce la un timp de executie mai mare si implicit la marirea costurilor de executie.

Un alt caz foarte des intalnit, este suportul din beton si suprafetele din materiale neabsorbante, unde este necesara tratarea cu un grund care sa asigure aderenta stratului de tencuiala.

De aceea va recomandam ca, inainte de aplicarea unei tencuieli, sa consultati fisele tehnice ale produsului si sa utilizati amorsa indicata in functie de natura suportului.

Amorse pentru sisteme umede:

   Knauf GRUNDIERMITTEL 90 - Amorsă pt. suprafeţe absorbante
   Knauf BETOKONTAKT - Amorsă pt. suprafeţe neabsorbante-lise din beton
   Knauf Universalgrund - Amorsă de profunzime

Amorse pentru finisarea sistemelor uscate:

   Knauf Universalgrund - Amorsă de profunzime
   Knauf Tiefengrund - Amorsă de profunzimeProduse care au legatura cu articolul:

Sisteme care au legatura cu articolul: